Radio Royaal Eindhoven review

radio-royaal-eindhoven-review-header

Een tijdje geleden had ik een etentje bij Radio Royaal in Eindhoven. Gelegen in het voormalig Philips energiehuis op het bekende Strijp S is het een bijzondere locatie voor een restaurant. Je zit namelijk tussen de oude machines te eten!

Het is dan ook een leuke ervaring om hier een keer naartoe te gaan. Naast het feit dat de locatie zo bijzonder is, was het eten die avond gelukkig ook erg lekker. Ik geloof dat de menukaart redelijk afwisselend is, en bij zowel de voor- als hoofdgerechten heb je ongeveer 6 opties.

Die avond kon je onder andere kiezen uit:

Voorgerechten
Oesters met brioche en ansjovisboter
Paté van wildzwijn met pistache en pruimen
“Flammkuchen” met spek, ui en crème fraîche

Hoofdgerechten
Gestoofde kabeljauw met paprika, tomaat, kokkels, mosselen en kruidenolie
Vis (dagaanvoer)
Kip van het spit met garnituur bonne femme en dragon

Nagerechten
Deze weet ik helaas niet meer, en ik heb ook geen foto van de menukaart gemaakt. Ik weet in ieder geval wel nog dat ik een soort van wentelteefje heb gegeten die overgoten was met vanillesaus en een sinaasappel-achtige saus. En het was héérlijk! Dat is het belangrijkste wat mij betreft.

Prijs
Qua prijs vond ik het ook best prima te doen. Het is zeker niet goedkoop, al met al waren we per persoon zo’n 40 a 45 euro kwijt, maar de ervaring en het kwalitatief goede eten maakt het dat zeker waard.
Het was destijds 9,50 voor een voorgerecht, 18 euro voor een hoofdgerecht en ongeveer 6 euro voor een nagerecht.

Mocht je dus ooit in de buurt zijn, of zin hebben in een ander restaurant dan ‘normaal’. Radio Royaal is zeker een aanrader!