Risotto ‘Australië’

risotto-groene-asperges-champignons-zongedroogde-tomaat-blog-header

Het is alweer twee jaar geleden maar ik denk nog vaak terug aan mijn backpack reis langs de Oostkust van Australië. Tijdens die reis heb ik vooral genoten van de mooie cultuur & natuur, de aardige mensen en heel af en toe van het lekkere eten. Ik heb namelijk niet bepaald veel geld gestoken in de kwaliteit van mijn eten, laten we zeggen dat het niet helemaal bovenaan mijn prioriteiten lijstje stond in die tijd ;)

Een gerecht wat me echter wel is bijgebleven is de heerlijke risotto die ik at in het YHA hostel in Sydney. Tijdens mijn eerste avond trakteerde ik mezelf op dit heerlijke gerecht, en toen ik twee maanden later voor mijn terugreis weer in Sydney was at ik het nog een keer!

risotto-groene-asperges-champignons-zongedroogde-tomaat-blog2

Bovenstaande afbeelding is de foto die ik destijds, vlak voor mijn terugreis naar Nederland, maakte van het gerecht. Toen ik laatst door mijn foto’s op de Iphone aan het scrollen was kwam ik deze foto weer tegen en besloot ik een poging te doen het gerecht na te creëren. Intensief bestuderen van de foto leverde het volgende ingrediënten lijstje op:

Ingrediënten
Verse groene asperges (koelvak albert heijn)
Champignons
Zongedroogde tomaatjes
Optioneel: handje verse spinazie
1 kopje risotto
1 champignon bouillonblokje
1 theelepel zuivelspread
verse parmezaanse kaas (vlokken of poeder)
1 teentje knoflook
Peper

risotto-groene-asperges-champignons-zongedroogde-tomaat-blog

Bereiding
Kook de risotto gaar in kokend water waarin een champignon bouillonblokje is opgelost. De hoeveelheid water doe ik meestal op gevoel, maar zorg er in ieder geval voor dat je nog een kopje water langs de pan hebt staan. Dit kun je gebruiken als je merkt dat je risotto begint aan te koeken!
Was ondertussen de champignons en groene asperges. Snij de uiteinden van de groene asperges af, en snij de champignons in schijfjes. Bak ze met een teentje knoflook in de pan totdat de groenten gaar zijn.
Als de risotto gaar is, meng er dan een theelepel zuivelspread doorheen (hoeft niet per se) en beetje peper voor de smaak. Roer de groenten er doorheen en strooi alvast wat parmezaanse kaas door de risotto. Eventueel kun je ook nog een handje spinazie door de risotto mengen.
Breng de risotto daarna op smaak door nog een paar zongedroogde tomaatjes en wat parmezaanse kaas ‘on top’ toe te voegen. Eet smakelijk!

Oordeel
Het was werkelijk vérrúkkelijk! De verse groene asperges, die zongedroogde tomaatjes erbovenop en bovenal de parmezaanse kaas. Het was zelfs zo lekker dat ik het twee dagen later nog een keer heb klaargemaakt!
Of het nu precies hetzelfde was als de risotto die ik in Australië heb gehad, waarschijnlijk niet. Maar volgens mij kwam het aardig dicht in de buurt dus ben ik helemaal happy met dit ‘nieuwe’ gerecht.

Hebben jullie ook wel eens een gerecht getracht na te creëren?