‘Elke dag een vraag’ dagboek review

videnda-blog-elke-dag-een-vraag-dagboek-review-header

Dit ‘dagboek’ wilde ik al een hele tijd graag hebben en met Sinterklaas om de hoek werd deze dan ook op mijn verlanglijstje gezet. Gelukkig vond de Sint dat ik lief was geweest en kreeg ik dit cadeautje op 5 December in mijn surprise.

De naam zegt het eigenlijk al,’Elke dag een vraag': je beantwoordt dus iedere dag één vraag. Dit zijn leuke, grappige maar ook originele vragen.

videnda-blog-elke-dag-een-vraag-dagboek-review-2

Korte omschrijving
Het boek begint op 1 Januari maar natuurlijk kun je ook halverwege het jaar beginnen met invullen. Bij mij ligt het boek steevast op mijn nachtkastje zodat ik de vraag van die dag nog even snel kan invullen voordat ik ga slapen. Het zijn vaak vragen waarop je kort antwoord kunt geven, in een zin of slechts drie woorden. Dit maakt het extra makkelijk om het bij te houden.

Deze vragen variëren van ‘aan wie heb je je vandaag geërgerd?’ tot aan ‘wat zijn je reisplannen voor dit jaar?’ Heel erg divers dus. En misschien nog wel het leukste aan dit boek is dat je 5 jaar lang dezelfde vraag krijgt voorgeschoteld, zo heb je dus een mooie terugblik en kun je zelfs zien of je misschien van gedachte veranderd bent!

videnda-blog-elke-dag-een-vraag-dagboek-review-4

Mijn mening
Al met al vind ik het een erg origineel boek. Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om over zo’n soort vragen na te denken. En er ook iedere dag even de tijd voor nemen. Als je dat niet doet en je vergeet bijvoorbeeld een hele maand in te vullen dan zijn vragen als ‘wat heb je vannacht gedroomd?’ lastig in te vullen als het inmiddels alweer twee weken geleden is.

En natuurlijk ben ik ook erg benieuwd of mijn antwoorden van 2015 zullen verschillen met mijn antwoorden uit 2018 of 2020. (Pfoeh, dat klinkt nog ver weg.)

videnda-blog-elke-dag-een-vraag-dagboek-review-3

Twee andere versies van ‘Elke dag een vraag’ dagboek
Er zijn btw ook nog twee andere versies van dit boek te koop:

  • ‘Elke dag een vraag voor lovers’: die vul je samen met je vriend of vriendin in! In dit dagboek stel je drie jaar lang elke dag een vraag over elkaar, jullie dromen, jullie relatie of jullie leven.
  • ‘Elke dag een vraag voor kids’: hoe leuk is deze?! Speciaal bedoeld voor kinderen die vervolgens vier jaar lang dit dagboek bij kunnen houden. Uiteraard zijn deze vragen wat anders: ‘hoe gaat het op dit moment op school?’ of ‘wie zijn je beste vrienden?’. Maar juist op deze leeftijd verander je heel veel en dat maakt dit dagboek denk ik heel leuk om later in terug te bladeren.

Dit lijkt me ook erg leuk om als cadeau aan iemand te geven! Lijkt jullie dit ook zo leuk of ben ik de enige? :)

3 comments

Comments are closed.