Paula’s Choice – 2% BHA gel exfoliant – review

pauls-choice-bha-gel-blog-header2

Toegeven, ik ben niet snel enthousiast over een beauty product. Er is altijd wel iets aan te ontdekken waardoor het nét niet geweldig is. Maar de BHA gel exfoliant van Paula’s Choice heeft al mijn verwachtingen overtroffen!

Mijn huid is altijd vrij gevoelig geweest. Ik ben allergisch voor zo’n beetje alle huisdieren, grassen en huisstofmijt. En dat merk ik helaas ook vaak genoeg aan mijn huid; rode bultjes, opgezwollen ogen en jeuk. Combineer dat met hormonen die nog wel eens gek willen doen sinds ik weer aan de Microgynon pil zit (hiervoor was dit de Yasmin maar vanwege alle commotie toch weer overgestapt), en mijn huid heeft het nogal eens moeilijk.

Twee maanden geleden besloot ik voor de zoveelste keer om in Google te zoeken voor een nieuw wondermiddel. En binnen de korste keren kwam ik BHA producten van Paula’s Choice tegen op een heleboel beauty blogs.

pauls-choice-bha-gel-blog-header1

Wat is BHA exfoliant precies?
BHA exfolianten bestaan uit betahydroxyzuur en dit ingrediënt exfolieert de dode of beschadigde huidoppervlak. Eigenlijk net zoiets als een scrub dus maar omdat BHA chemische processen ondergaat kunnen ze de huid penetreren, waar een scrub alleen op de buitenste huidlaag inwerkt. De eigenschappen van BHA exfolianten zorgen er dus voor dat de huid wordt versterkt en dat huidirritaties worden verminderd.
Meer leren over de eigenschappen van BHA exfolianten? Klik dan hier.

2% BHA gel exfoliant
Paula’s Choice heeft verschillende exfolianten in de aanbieding en ik raad je aan om vooral even goed te kijken welk product het beste bij jou huid past. Aangezien mijn huid erg gevoelig is puistjes koos ik voor de 2% BHA gel exfoliant in plaats van de 1%. Maar je hebt ook nog de keuze tussen BHA exfoliant op waterbasis of op basis van crème. Aangezien ik al dag- en nachtcrème gebruik, en exfoliant op basis van waterbasis me gewoon niet zo fijn leek, heb ik voor de gel gekozen.

Wat belooft het?
Volgens de verpakking belooft de BHA 2% gel exfoliant drie dingen:
Het creëert een zuivere en egale huid
Het vermindert roodheid en zorgt voor de opbouw van collageen
Vermindert onzuiverheden en mee-eters

Werkt het?
Al meteen na de eerste keer gebruik merkte ik op dat mijn huid merkbaar zachter is. Inderdaad net alsof ik mijn huid zojuist gescrubd had. Daarnaast had ik een hardnekkige rode plek op mijn wang zitten door een allergische reactie (not pretty), en die is echt al zichtbaar verminderd! Maar het belangrijkste van alles: mijn puistjes zijn echt met 80% verminderd. Natuurlijk, af en toe heb ik ze nog wel eens. Maar ze verdwijnen veel sneller en het zijn niet meer van die pijnlijke bultjes.

Pluspunten
Puistjes en roodheid verminderen drastisch. Het doet dus wat het belooft!
Puistjes verdwijnen ook sneller
Je huid wordt veel zachter
Je huid ziet er gezonder en stralender uit
De gel is lekker verfrissend op je huid
Ook geschikt voor de gevoelige huid.
Niet getest op dieren!
Oké, een flesje is niet goedkoop voor 24,90 (excl. verzendkosten). Maar je hebt zo weinig van nodig dat je er een jaar mee kunt doen

Minpunten
Gebruik van de BHA exfoliant moet voorzichtig worden opgebouwd. Eerst dus om de drie dagen, daarna om de twee dagen en nu gebruik ik het iedere avond
De gel trekt niet altijd even goed in. ‘Inwrijven’ is hier het sleutelwoord!
Dit product maakt je huid veel gevoeliger voor de zon. Het is dus belangrijk om overdag een goede zonnebrand te gebruiken. Vooral als je de BHA exfoliant ‘s morgens gebruikt

Geïnteresseerd in BHA exfoliant? Hier kocht ik die van mij!

‘In touch’ blijven met mijn blogs & persoonlijke updates? Ik vind het altijd leuk om nieuwe followers te ontmoeten en even terug te gluren :) :