Reisplannen 2015

blog-reisplannen-2015-header2

Het nieuwe jaar is nu een maand bezig en wat is fijner dan alvast bedenken welke nieuwe plekken je wilt ontdekken, en welke oude plekken je wilt herontdekken.
En gelukkig voor mij hoef ik niet al te lang te wachten. Volgende week donderdag is het namelijk al zo ver, dan vertrek ik lekker voor een paar dagen naar Londen!

Londen

blog-reisplannen-2015-header

Londen is de afgelopen acht jaar zo’n beetje een jaarlijks terugkerend item in mijn agenda. I just love that city! Dit jaar wordt mijn tripje net iets meer bijzonder dan de afgelopen jaren; ik ga namelijk een kleine reünie doen met een van mijn Australië vrienden! Een meisje wat ik in Melbourne heb leren kennen is nu voor een tussenjaar in Londen. Hoe leuk om elkaar nu aan de andere kant van de wereld te ontmoeten?!
Verder ga ik natuurlijk shoppen, eten bij een van de Jamie Oliver restaurants (hamburgers of Italiaans), zeer waarschijnlijk naar Camden Market, een filmpje pakken in de bios en gewoon lekker rondwandelen.
O ja, het is ook nog Valentijnsdag als ik daar ben. En ja ik ga met mijn vriend, dus we kunnen ons waarschijnlijk ook nog vergapen aan alle über kitsch dingen die we overal tegenkomen! haha
Iemand verder nog unieke tips voor Londen? Wat moet ik nog gedaan/gezien hebben?

Málaga

7-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

Deze behoeft geen verdere uitleg meer. Zie deze blog voor meer informatie. Can’t wait!

Zomervakantie: Sicilië of toch Zakynthos?

blog-reisplannen-2015-sicilie

blog-reisplannen-2015-zakynthos

We kunnen niet kiezen! Het lijken me allebei echt super toffe, mooie, geweldige en leuke eilanden.
Sicilië trekt me aan omdat er zoveel te zien is. Het lijkt me leuk om op 2 of 3 plekken te ‘logeren’ en vanuit daar de omgeving te verkennen. En natuurlijk ook af en toe een dagje te relaxen.
Zakynthos ziet er gewoon als een prachtig eiland uit. Mijn vriend is gek van Grieks eten dus tja… En het is ook wat makkelijker te bezichtigen dan Sicilië omdat het eiland veel kleiner is en er heel wat minder te zien is.
Allebei heeft het dus voor- en nadelen. Wat vinden jullie?

Berlijn

blog-videnda-reisplannen-2015-berlijn

Het lijkt me supertof om dit jaar ook nog een weekendje naar Berlijn te gaan. De laatste keer dat ik daar ben geweest is nu bijna 10 jaar geleden en het wordt tijd om weer te gaan! Daarnaast woont er ook nog een oud-studiegenoot / vriendin in Berlijn dus reden te meer.

Dagtours / Weekenden

blog-videnda-reisplannen-2015-gent

Verder staan er nog een aantal kleine reizen op de planning. Waarschijnlijk ben ik nog een dag of een weekend in België te vinden. Vorig jaar ben ik in Gent geweest en dat was echt super tof. Brugge staat ook nog op het verlanglijstje, maar Antwerpen, Brussel of Luik lijken me ook allemaal leuk.
Daarnaast ga ik net als vorig jaar met mijn vriend de omgeving verkennen per motor. Ook hier staat België weer op de bucket list (o.a. Doel), maar ook een weekendje in de Alpen met een aantal andere (motor)vrienden en een paar dagtours naar Duitsland.
Kortom, ik hoef me niet te vervelen!

Lissabon & Sintra

blog-videnda-reisplannen-2015-lissabon

Afgelopen week kwam ik ook nog eens deze blog tegen. Nu wil ik sowieso al graag naar Lissabon, maar Sintra staat nu ook op mijn lijstje. Ach, wie weet? :)

Bronnen: Sicilië foto / Zakynthos foto / Berlijn foto / Lissabon foto