Sfeerverslag Markthal Rotterdam

blog-videnda-citytrip-rotterdam-in-de-winter-markthal

Drie weken geleden vertrok ik per trein naar Rotterdam voor een weekendje weg in eigen land. Een van de dingen die ik al maanden graag wilde bekijken in Rotterdam was de nieuwe Markthal. Ik ben een groot liefhebber van eten en over markten struinen dus de Markthal leek me de perfecte plek om deze twee ‘passies’ te combineren.

Uiteraard had ik mijn camera in mijn handtas gestopt (past altijd net). In deze blog een paar sfeerfoto’s die ik maakte van de Markthal!

Het plafond van de Markthal
Het eerste wat de aandacht trekt als je de Markthal bezoekt is het gave plafond. Fruit, groente, vis; zo’n beetje alles wat te koop is in de Markthal wordt weerspiegeld in het plafond. ‘s Avonds gaan de spots aan en springt het kleurige plafond nog meer in het oog:

blog-videnda-citytrip-rotterdam-in-de-winter-markthal6

De kraampjes
Het allerbelangrijkste onderdeel wat mij betreft, het eten dat in mooi uitgestald ligt in alle kraampjes! Kraampjes met kaas, vis, fruit, noten en gedroogd fruit, groenten waar ik nog nooit van gehoord had, bier, churros, Aziatisch eten; keuze te over!

blog-videnda-citytrip-rotterdam-in-de-winter-markthal5

blog-videnda-citytrip-rotterdam-in-de-winter-markthal4

Hallo leuke jongen bij de slagerskraam ;) Deze foto heeft mijn vriend btw gemaakt dus dankjewel (muhaha)
blog-videnda-citytrip-rotterdam-in-de-winter-markthal3

Restaurants & Supermarkten
Naast de vele kraampjes zijn er nog enkele (kleine) restaurants in en aan de Markthal gelegen. Zo hebben wij ‘s avonds overheerlijk sushi gegeten bij Sumo. Dit restaurant had zowel een ingang in de Markthal als buiten de Markthal.
Daarnaast ligt er ook een grote Albert Heijn supermarkt in het gebouw en snuffelden we ook nog even rond in de Chinese supermarkt.

Aziatische appelsap! Althans we denken dat het appelsap is maar zeker weten doen we het natuurlijk niet ;)
blog-videnda-citytrip-rotterdam-in-de-winter-markthal8

Nog zo’n lekker drankje uit de Chinese supermarkt
blog-videnda-citytrip-rotterdam-in-de-winter-markthal7

De Albert Heijn die in de kelder gelegen is, zoals je hier kunt zien
blog-videnda-citytrip-rotterdam-in-de-winter-markthal2

Ben jij al een keer in de Markthal geweest en vond je het ook een leuke toevoeging aan de ‘Nederlandse markten?’ Ik in ieder geval wel!