Zuid Spanje Part I – Málaga

blog-zuid-spanje-malaga-videnda-header
Málaga heeft mijn hart gestolen. Het is mijn tweede thuis, een plek waar ik toch wel probeer iedere twee a drie jaar weer terug te komen.

Het begon allemaal op 23 januari 2010, nu bijna 5 jaar geleden. Toen stapte ik met drie koffers en vlinders in mijn buik op het vliegtuig naar deze Zuid-Spaanse stad. Hier heb ik vervolgens bijna een halfjaar gewoond om te studeren aan de Universidad de Málaga met een Erasmus beurs.
Samen met een vriendin woonden we in een appartementje vlak achter de kathedraal. Met andere woorden: midden in de stad. Naast het studeren hadden we ook nog heel veel vrije tijd over om op strand te liggen (eind maart was onze eerste stranddag, heeeeerlijk was dat!), rond te touren in de omgeving en natuurlijk lekker te genieten van het Spaanse leven.
Als ik terugdenk aan die tijd dan kan ik niet anders zeggen dan dat ik de tijd van mijn leven heb gehad!

Natuurlijk wil ik graag een aantal tips en mooie foto’s met jullie delen. In deze blogpost daarom deel 1 van mijn Zuid-Spanje reis: Málaga!

1-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

De afgelopen jaren is Málaga erg veranderd. Ik ben er nog drie keer geweest na mijn Erasmus tijd in 2010 en helaas zijn enkele dingen verdwenen: ons favoriete restaurantje, de bakker waar we altijd ons brood haalden, een uitgaansclub die niet meer bestaat… Gelukkig zijn er ook een heleboel ‘oldskool’ dingen wel nog te vinden :)

Must see

Het prachtige uitzicht over Málaga vanuit het Alcazaba. Je kunt de bus bergop nemen, en dan vanuit het Alcazaba naar beneden lopen om de mooiste foto’s te maken!
De Kathedraal van Málaga. Niet vergeten even binnen te gluren na de mis op zondag…
Plaza Merced. Dit is een van mijn favoriete ontmoetingsplaatsen in Málaga. Een groot plein met daaromheen allemaal restaurantjes gelegen. Café con Libros is een aanrader voor het ontbijt en/of de lunch!
Het strand van Málaga. Niet super mooi, maar hé: een strand is een strand. Niet alleen bekijken natuurlijk, ook lekker je strandhanddoek spreiden en gaan liggen als het weer dat toelaat.
De nieuwe haven van Málaga. Gelegen achter het mega grote park, Paseo del Parque.
Het park is trouwens ook echt een aanrader. Met allemaal bloemen en kwetterende, gekleurde vogeltjes boven je hoofd waan je je in de subtropen!
De gerenoveerde markthal. Lekker rondneuzen en voor een prikkie aardbeien en wat al niet meer kopen!
Sevilla, Granada, Córdoba. Misschien niet meteen om de hoek, maar als je de tijd ervoor hebt zeker doen. De trein- en busverbindingen zijn super. Of gewoon lekker een auto huren kan ook :)

Must do

Verdwalen in de straatjes achter het winkelcentrum van Málaga. Gegarandeerd dat je mooie quotes, hobbelkeitjes, een apart boetiekje en een eigenzinnige kat tegenkomt.
‘s Avonds flaneren door de ‘main street’ van Málaga: Calle Molina Lario. Op een warme zomeravond loopt half Málaga hier een rondje na het avondeten.
De bus pakken naar Pedrogalejo, een klein visserstadje naast Málaga. Pal langs het strand loopt een kleine boulevard met allemaal visrestaurantjes en op het strand zelf bakken ze boquerones (sardientjes) in kleine bootjes. Ruikt echt heerlijk!
Thee drinken bij La Teteria! En een brownie eten. Of de cheesecake. Of, of… Nee echt, doen hoor.
Shoppen in Calle Molina Larios of bij een van de twee mega grote winkelcentra bij het station.

Ik kan hier nog uren over door praten maar als je nog meer tips nodig hebt mag je me altijd mailen! In mei ben ik van plan om weer richting Málaga te gaan, maar voor die tijd geniet ik nog even van alle foto’s… :

Het kerkje tegenover La Teteria
2-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

La Teteria
3-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

Uitzicht op de Kathedraal
4-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

De Kathedraal van dichtbij
kathedraal-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

6-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

Winkelstraat Calle Molina Larios
7-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

Het uitzicht over Málaga
blog-zuid-spanje-malaga-videnda-header

8-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

9-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

De haven van Málaga
10-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

Random quotes in kleine straatjes <3
11-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

Bloemenstalletjes bij de busbaan
12-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

13-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

Plaza Merced
14-blog-zuid-spanje-malaga-videnda

Ben jij al eens in Zuid-Spanje geweest? Of van plan om te gaan? Ik kan echt niet wachten totdat ik weer ga!

One comment

Comments are closed.