Zuid Spanje Part III – Het maandlandschap en de meren in de omgeving van Antequera

blog-videnda-zuid-spanje-antequera-header
Tijd voor het derde gedeelte in de reeks Zuid-Spanje (Andalusië). Voor de liefhebbers: hiervoor schreef ik al over Málaga en Granada.

In dit deel dus Antequera en dan met name de omgeving van Antequera. Hier kun je namelijk een ontzettend gaaf maanlandschap hoog in de bergen vinden. En als je nog een stukje verder rijdt dan heb je een heel mooi uitzicht over het merendistrict van El Chorro.

Het handigste is om een auto te huren voor deze trip, ik denk zelfs niet dat er echt een andere manier is… Of je moet op je fietsje de bergen in willen trekken ;)

Parque Natural Torcal de Antequera
blog-videnda-zuid-spanje-antequera

In el Torcal vind je een soort van maandlandschap. Heel erg apart om te zien en echt een aanrader om te bezoeken. Allerlei rotsformaties vormen hier een apart landschap wat ik nog nooit eerder had gezien.
Neem je goede wandelschoenen mee en klim vooral even op de rotsen. Het is namelijk een erg fotogenieke plek. En vergeet ook niet een haarelastiekje. Ik weet nog dat ik de klitten in mijn haren er aan het einde van dag nog maar nauwelijks uitkreeg. Au!

Restaurante El Mirador
blog-videnda-zuid-spanje-antequera3

Een restaurant dat midden in de bergen gelegen is en vanwaar je een heel mooi uitzicht hebt. De naam zegt het eigenlijk al! Leuk om even een lunchpauze/eetpauze/drinkpauze te houden.

Het merendistrict: El Chorro
blog-videnda-zuid-spanje-antequera2

Het valt bijna niet te missen: de oogverblindende, bijna turquoise meren die tussen de bergen liggen. Wij hebben hier zonder routekaart gereden. Je volgt gewoon lekker de bergroute en geniet van het mooie uitzichten. Af en toe even stoppen om een mooie foto te maken is natuurlijk een must, maar verder gewoon lekker rondtouren is de leukste ervaring.

Wij zijn niet meer naar de stad Antequera geweest, gewoonweg omdat we daar geen tijd meer voor hadden. Met bovenstaande hotspots waren we namelijk al de hele dag zoet. Het schijnt echter wel een aanrader te zijn. Met name voor de geschiedenisliefhebbers; er zijn namelijk een heleboel oude kerken en een oud kasteel te vinden.