Zuid Spanje Part IV – Tarifa & Gibraltar

blog-videnda-tarifa-gibraltar-3

Schreef ik hiervoor al over Málaga, Granada en Antequera; in dit deel Tarifa en Gibraltar.

Zowel Tarifa als Gibraltar liggen op twee zuidelijk uitstekende ‘puntjes’ van Zuid-Spanje. Waar Tarifa zelfs het meest zuidelijk gelegen is van heel Spanje! Beide steden zijn heel erg verschillend van elkaar. Tarifa is een typisch surfstadje en Gibraltar is een stukje Engels grondgebied in Spanje. Bovendien wordt deze stad gekenmerkt door een enorme rots.

Tarifa
blog-videnda-tarifa-gibraltar-4

Tarifa is een echt surfplaatsje met smalle straatjes, cocktail barretjes, leuke uitgaansgelegenheden en een prachtig strand. In de stad is niet veel te bekijken maar het is wel echt heel erg leuk om er met een stel vrienden heen te gaan en gewoon te genieten van de relaxte sfeer die er hangt. Neem wel 10.000 elastiekjes mee, want die wind!!
Maar juist die wind maakt Tarifa dan weer zo geliefd bij surfers en kitesporters. Daarnaast kun je er van april tot oktober walvissen en dolfijnen spotten die op dat moment te vinden zijn in de Straat van Gibraltar.

Gibraltar
blog-videnda-tarifa-gibraltar-2

Als ik terugdenk aan Gibraltar dan herinner ik me vooral die enorme rots die zo’n beetje midden in de stad lag, het prachtige uitzicht van de overkant (bij helder weer zie je de Marokkaanse bergen, zie bovenstaande foto’s!) en hoe raar het was dat ik me ineens in Engeland bevond. Alleen dan met een ietwat tropischer klimaat. Erg grappig om te zien hoe alles meteen Engels wordt nadat je het Engels grondgebied betreedt: rode dubbeldekkerbussen, politiemannen met rare hoedjes, rode telefooncellen, ponden! Wat ik ook heel raar vond was dat we Engeland binnenreden door over een vliegveld te rijden. Ja echt. De stad heeft een klein vliegveld dat wordt afgesloten door middel van slagbomen op het moment dat er een vliegtuigje moet landen. Alsof je voor de trein staat te wachten, alleen dan net iets anders haha.

Het is echt een aanrader om de rots op te gaan, die ook wel de apenrots wordt genoemd. Het is mogelijk om met een kabelbaan naar het hoogste puntje te gaan, met een tussenstop op de apenrots. Met de auto zijn we tot halverwege de rots gekomen, vanwaar je dus wel al een prachtig uitzicht hebt. Helaas waren we destijds te laat om nog de apenrots op te rijden. Volgens mij kan dit namelijk ook gewoon met de auto!

Nog een foto van een mooi strandje op weg naar Gibraltar
blog-videnda-tarifa-gibraltar

Bronnen: Tarifa

2 comments

Comments are closed.