Zuid Spanje Part V – de omgeving van Nerja & Almería

blog-videnda-nerja-almeria-omgeving-header

De meeste mensen die naar Zuid Spanje afreizen verkennen alleen maar de omgeving van Málaga, Granada, Sevilla en Tarifa. Kortom, het westen van deze mooie provincie. Maar ook het oosten, de omgeving van Nerja en Almería, is zeker de moeite waard.

Alweer vijf jaar geleden vertrokken we gewapend met onze Zuid Spanje reisbijbel en een krakkemikkige auto richting het oosten. De omgeving daar is heel erg wisselend: mooie kustlijnen met rotsen worden afgewisseld met ‘de woestijn van Spanje’, groene bergen en een van de mooiste stranden die ik ooit gezien heb!

Parque naturel Cabo de Gata-Nijar
blog-videnda-nerja-almeria-omgeving-1

Allereerst reden we naar het uiterste zuid-oosten van Andalusië, of überhaupt van Spanje. Hier ligt het prachtige Parque natural Cabo de Gata-Nijar. Dit stukje kustlijn wordt gekenmerkt door steile rotsen en de mooie vuurtoren zoals je op bovenstaande foto kunt zien (Mirador las Sirenas). Je kunt helemaal doorrijden tot aan de vuurtoren, het uitzicht vanuit hier is echt de moeite waard.

Helaas was mijn camera destijds nog van de ‘crappy’ kwaliteit en moet ik het doen met deze foto’s. Tijd om een keertje terug te gaan dus!

blog-videnda-nerja-almeria-omgeving-2

De mooie binnenlanden
Hierna zijn we doorgereden naar de plaatsjes Las Negras en Agua Amarga. Het eerste stuk kun je nog mooi langs de kustlijn rijden, maar het tweede stukje moet je door het binnenland (en de bergen) rijden. Dan kom je dus mooie uitzichten tegen zoals deze:

blog-videnda-nerja-almeria-omgeving-3

blog-videnda-nerja-almeria-omgeving-4

Playa de los Muertes
blog-videnda-nerja-almeria-omgeving-header2

Het uiteindelijke doel was om vanuit Agua Amarga naar Playa de los Muertes te rijden. Dit strand was destijds net uitgeroepen tot het mooiste strand van Spanje. Dat wilden we natuurlijk met onze eigen ogen aanschouwen! Helaas ging dat niet zo makkelijk als we hadden gehoopt… Denk aan: kilometers lang geen richtingsbordjes kunnen vinden en heel vaak uitstappen en in je beste Spaans de weg vragen.

Gelukkig hadden we het uiteindelijk toch gevonden. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien is het een wit kiezelstrand, waar ik persoonlijk niet zo gek op ben. Maar wauw, dat zeewater. Zo helder zie je het niet vaak in Spanje. Echt prachtig! Het is er zo mooi en ongerept omdat het strand niet met de auto te bereiken is. Je moet eerst een kwartier naar het strand afdalen zoals je op de volgende foto kunt zien:

blog-videnda-nerja-almeria-omgeving-header

Maar dan word je ook echt getrakteerd op de helderste zee ever! :

blog-videnda-nerja-almeria-omgeving-5

One comment

Comments are closed.